Data Center ICIPRO

Centrul de Date pentru Serviciile de Cloud Computing oferite de ICI București se află pe teritoriul Uniunii Europene, în România, București, Sector 1, B-dul Mareșal Averescu nr 8-10, corp B.
ICIPRO beneficiază de echipamente redundante dedicate ce asigură protecția și securitatea datelor și aplicațiilor clientului. Măsurile de securitate fizică și controlul permanent al condițiilor de mediu sunt proiectate pentru a elimina orice risc la care poate fi supusă infrastructura de cloud.

Buna funcționare a infrastructurii ICIPRO este asigurată de echipamente performante, dedicate, cu mult dimensionate peste necesarul maxim.

Alimentarea cu energie electrică

Alimentarea cu energie neîntreruptibilă, UPS, asigură continuitatea în cazurile în care energia furnizată de rețeaua locală nu îndeplinește specificațiile din normativele în vigoare. Sistemul redundant de electroalimentare este echipat cu module de baterii ce oferă o autonomie de minim 30 de minute în regim de încărcare maximă a Centrului de Date, timp suficient pentru sistemul de comutare generator rețea (AAR - aclanșarea automată a rezervei) să asigure continuitatea alimentării consumatorilor din trei surse de energie: rețea principală (trifazat), UPS (invertor cu acumulator tampon) și generatoare de curent (trifazat).


Echipamente de climatizare

Temperatura și umiditatea aerului din camerele de operare din Centrul de Date sunt controlate și menținute în limitele specificate în standardele în vigoare ce fac referire la operarea centrelor de date, pentru a asigura condițiile optime de funcționare pentru echipamentele instalate. Clădirea este dotată cu paratrăsnet.
Utilizăm un sistem de răcire redundant, alcătuit din două chillere industriale pregătite să asigure temperatura optimă de funcționare a echipamentelor.


Sistem de prevenție și stingere incendiu

Centrul de Date este echipat cu un sistem modern de detectare și stingere a incendiilor. Rețeaua de senzori bazată pe dublă detecție, absorbție și termică, asigură o alarmare precisă și promptă. Senzorii sunt monitorizați de către personalul de permanență. Sistemul de stingere se bazează pe gaz inert. Amestecul de gaze nu afectează echipamentele instalate.


Securitate

Asigurăm suport tehnic 24/7 format din persoane specializate pentru monitorizarea echipamentelor utilizând aplicații dedicate, cât si monitorizare fizică pentru un răspuns optim în eventualitatea producerii unui incident.

Vă interesează serviciile noastre? Puteți solicita o ofertă personalizată!